Önskar köpa kolonistuga:

Margareta Falkstad
Ågatan 6
Karlshamn
tel 0709 109501
falkstad@gmail.com

Detta utskicket kom från förbundet de 21 januari 2021:Hej och God fortsättning på det nya året!
 
Det är 2021 och firandet av Koloniträdgårdsförbundets 100-årsjubileum har inletts med serien av jubileumswebinarier.
Den 28 jan kl 18 handlar det om hur du lyckas med din tomatodling. Lite om chili blir det också. Föreläsare är Lena Israelsson, kolonist och författare till en rad odlingsböcker. Länk till webinariet hittar du på förbundets hemsida, på facebook eller så klickar du här. Hjälp oss att sprida detta till era kolonister!
 
Den 10 februari pratar Ulf Nilsson om Invasiva främmande växter. Hela programmet finns på hemsidan: webbseminarium2021 - Koloniträdgårdsförbundet. Klicka här..

Alla webinarier spelas in och kan ses efteråt via hemsidan eller youtube . Där hittar du webinariet från den 13 januari ; Låt städerna och människorna blomstra - Om kolonirörelsen och Koloniträdgårdsförbundets historia och kvinnorna som startade det hela i Sverige. Föreläsare: Ulrika Flodin Furås, chefredaktör för Koloniträdgården och författare till boken Stadsodlingens historia.

Inbrott i Sommarstaden!


Minst sex kolonilotter har fått inbrott.  Bland annat har verktyg blivit stulna. De flesta har dock bara fått dörrar uppbrutna, men inget stulet.
Titta gärna till era stugor då och då och om ni har värdesaker i Sommarstaden - ta hem dom !

En nyckel med ett hjärta är borttappad!
Om du har hittat den - kontakta Inga Marie Helmert på telefonnummer 0454 32 08 09

På de norra toaletterna
har en av de som städar där  ställt blomvaser som den på bilden här intill.
Nu har en av dessa vaser fösvunnit.
Om någon fått med sig den av misstag är det fritt fram att ställa tillbaka den.
Blomvaserna är ditställda enbart för att sprida glädje och trivsel.


Vindspelets vara eller icke vara i Sommarstaden

När det gäller ljudet av vindspel finns det olika åsikter om dess förekomst, dom som störs och dom som inte störs av klappradet eller plinkandet. Det kan emellertid konstateras att dom som störs av vindspelen inte sällan är ljudkänsliga personer, personer med hörapparat eller personer med tinnitus.
Styrelsen har haft uppe ämnet och anser att om någon granne störs av störningsobjektet så bör man som en god granne ta ner vindspelet. Förbud är inte att föredra utan likt folkhälsomyndigheten i dessa tider görs rekommendationer av styrelsen för att sedan lägga ansvaret på enskild person.
Styrelsen påpekar emellertid i protokoll 28/4 att ”områdets karaktär innebär att kolonister måste visa hänsyn och inte störa sina grannar” Exempelvis så har Gröna Dalen kolonisterna i Saltsjöbaden satt förbud mot vindspel. För allas trevnad bör koloniområdet erbjuda en lugn och avstressande miljö där vi kan njuta av naturens ljud såsom vindens sus och fåglarnas sång. Sommaren 2020 liknar inte någon annan sommar så låt oss njuta tillsammans i vårt ”lilla paradis” J Namaste kära kolonister


 

De som städar toaletterna i Sommarstaden vill gärna dela med sig av följande länk till en artikel i Expressen:           https://www.expressen.se/leva-och-bo/inredning/badrum/sa-snuskig-ar-din-toa--sprutar-ut-bakterier/